Sunday 30 December 2012

Βολές

Σήμερον:
                 Βολές
                 Υ.Γ.: Πώς κάνεις έναν νεοναζί να κλείσει τ’ αυτιά του


Βολές

Ερώτηση:

Τι είναι αυτό που βάλλει κατά των ανθρώπινων αντιστάσεων, εισβάλλοντας στα σπίτια και προβάλλοντας εικόνες;



Νύξεις:

Είναι κάτι που αναβάλλει επ’αόριστον συζητήσεις που θέλει το άτομο να κάνει με τον εαυτό του και τους γύρω του. Παράλληλα, σε αυτές τις λίγες συζητήσεις που τελικά γίνονται, επιβάλλει τη θεματολογία σκανδαλίζοντας ή χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους.

Είναι κάτι που φλυαρεί υποβάλλοντας τρόπους ζωής και μέσους όρους, κάνοντας τους υποβαλλόμενους να ελέγχουν ανήσυχα τις τυπικές τους αποκλίσεις. Επομένως, κάποιοι αμφιβάλλουν ολοένα και περισσότερο, ώσπου τελικά προχωρούν στην «λύτρωση» αποβάλλοντας στοιχεία μοναδικότητας, καθώς στρατολογούνται στη νοοτροπία του ομοιόμορφου, του πρόχειρου και του ευτελούς.

Είναι κάτι που υπεραπλουστεύει και ισοπεδώνει.

Είναι κάτι που υπερβάλλει, σε υπερβολικό μάλιστα βαθμό, προκαλώντας ένα διπολικό μπαλαντζάρισμα μεταξύ τρόμου και οργής. Όχι όμως της οργής που μπορεί να είναι γόνιμη. Όχι. Της εφήμερης οργής, που θα οδηγεί είτε σε κυκλικές τροχιές κυνηγητού της ουράς ή σε κράξιμο εκρηκτικού θριάμβου που θα εξασφαλίσει έναν ήσυχο ύπνο, ακολουθούμενο από άλλη μια μέρα βολικού συμβιβασμού και αυτονόητης υποτέλειας.

Είναι κάτι που μονολογεί ακατάπαυστα και μέσω των Δ.Ε.* διαβάλλει και ενοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και την οποιαδήποτε ουσιώδη συστηματική διεκδίκηση. Και όχι μόνο τους απαγγέλει κατηγορητήριο, αλλά έχει και το θράσος να τους αντιπαραβάλλει με κοινά εγκλήματα, τσουβαλιάζοντάς τους έτσι στο ίδιο εδώλιο.
*Δελτίο Ειδήσεων ή Δικτατορική Εξαγγελία

Είναι κάτι που περιβάλλει την κριτική ικανότητα και την ατίθαση φαντασία με αγκαθωτό συρματόπλεγμα, περιορίζοντάς τις σε μια έκταση μερικών τετραγωνικών ιντσών.

Είναι κάτι που προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αισθητική και τελικά καταβάλλει το πνεύμα.



Απάντηση:

Είναι ένα δίκτυο από κανάλια, με μολυσμένα ως επί το πλείστον νερά, που συμβάλλουν στους σταθμούς αναμετάδοσης και εκβάλλουν στα σαλόνια και τις κουζίνες μας, ή –ακόμα χειρότερα- στις κρεβατοκάμαρες, πλημμυρίζοντας τα όνειρα και τους εφιάλτες μας.



Συμπέρασμα:

Ο καθένας μπορεί σε κάποιο βαθμό να διαμορφώσει τους δικούς του ισθμούς για περιορισμό του πλημμυρικού κύματος στο χώρο και χρόνο, αλλά και ηθμούς για διαχωρισμό των περιττών και τοξικών ουσιών από τις ωφέλιμες και χρήσιμες.


κόποι-λεφτ, December  2012, All Lights Observed



Υ.Γ.: Πώς κάνεις έναν νεοναζί να κλείσει τ’ αυτιά του

Γι’άλλη μια φορά, βαλκανοτσιγγάνικες μελωδίες που με την ομορφιά τους υπερβαίνουν ακάθεκτες τα εθνικά σύνορα, νοητά και φυσικά:

                 Dikanda - 12 Sukar
                 Mori Shej, Sabina - Kalyi Jag

No comments:

Post a Comment